Lumennon tarina

 

Lumento syntyi saaristossa. Turun saariston karuilla saarilla, joilla Lumennon suku eli meren, tuulen ja auringon armoilla. Saaristo on vaativa elinympäristö, joka kasvattaa ihmisistään sitkeitä. Meri jätti suvulle pysyvän kunnioituksen luontoon.

Saarilta Lumennon perhe lähti Ranskaan. Eteläisen Euroopan rehevyyden, värien ja tuoksupaljouden keskellä perhe kaipasi skandinaavisen pelkistettyä, kestävää ja levollista muotoilua. Mielissä siinsivät Suomen myrskytuulen ja harmaan meren muotoilemat, liukkaat rantakalliot, marraskuun sateiden sitkeiksi koulimat puut, aurinkoisen päivän termospullokahvit kalliolla, kevään ensimmäinen leskenlehti ja mereen nauraen hyppivät lapset.

Elämä Ranskassa osoitti, miten arkeen saa enemmän elämää. Ranskalaisessa ruokailussa ei ole kyse vain laadukkaasta ruuasta. Ruokailu on tärkeä päivittäinen, sosiaalinen tapahtuma, josta ei kiirehditä pois. Ruokapöytä on paikka, jonka ääreen ihmiset kokoontuvat yhteen, kohtaavat toisensa ja luovat pysyviä muistoja. Lumennon pöydän ääreen kokoontuu perhe, suku, ystävät ja vieraat.

Lumento yhdistää tuotteissaan nämä kaksi maailmaa. Tervetuloa pöytäämme.